سلول باتری لپ تاپ و هرآنچه باید در مورد آن بدانیم

[wpbread]
سلول باتری لپ تاپ

به‌عنوان یک کاربر لپ‌تاپ، باید از قطعات داخلی لپ تاپ و بخش‌های مختلف آن، اطلاعات کلی داشته باشید و بتوانید مدل‌های مختلف را با هم مقایسه کنید یا به عیب‌یابی لپ‌تاپ خود بپردازید. اگرچه باتری لپ تاپ یکی از مهمترین قطعات لپ‌تاپ است، کاربران چندان به اجزای داخلی آن توجهی ندارند. پس جای تعجب ندارد اگر اسم سلول باتری لپ‌تاپ هم به گوش شما آشنا نباشد. اما سلول باتری لپ تاپ دقیقا چیست؟

سلول باتری لپ تاپ چیست؟


درون محفظه باتری چندین باتری قلمی استوانه‌ای شکل کوچک‌تر قرار دارد که به صورت موازی یا سری، به هم متصل هستند. این باتری‌های سلول یا Cell نام دارند.

سلول‌های باتری لپ تاپ، معمولا از ویژگی‌های استاندارد خاصی تبعیت می‌کنند و اکثرا، باتری لیتیوم یونی در سایز 18650 می‌باشند. باتری‌های 6 سلولی، متداول‌ترین نوع باتری لپ تاپ هستند؛ آنها از 6 سلول تشکیل شده‌اند که معمولا، دو به دو باهم موازی هستند. ولتاژ هر سلول 3.7 ولت است.

سلول باتری لپ‌تاپ

سلول باتری لپ‌تاپ

چطور مشخصات سلول باتری لپ تاپ را پیدا کنیم؟


چیزی به عنوان بروشور همراه این باتری‌های لیتیومی لپ‌تاپ ارائه نمی‌شود و مثل بقیه قطعات لپ‌تاپ، مشخصات این قطعه هم روی خود آن درج می‌شود. اعدادی روی باتری لپ تاپ لیبل شده‌اند که حاوی اطلاعاتی در مورد ظرفیت باتری، ابعاد باتری و تاریخ تولید آن هستند. مثلا همان عدد 18650 که قبلا ذکر کردیم، بیانگر قطر 18 میلی‌متر و طول 65 میلی‎متر می‌باشد.

طول عمر باتری سلول لیتیومی لپ تاپ چقدر است؟


استفاده از لپ‌تاپ بدون باتری، کابوس بسیاری از کاربران است. هرچند باید با این موضوع کنار بیایند که باتری لیتیومی لپ‌تاپ هم عمر مشخص و پایا‌ن‌پذیری دارد. طول عمر یک سلول باتری لپ تاپ 500 الی 1000 چرخه شارژ است که حدودا 2 الی 3 سال می‌شود. چرخه شارژ به یک دوره کامل خالی کردن ظرفیت باتری و شارژ کردن مجدد آن می‌گویند. نمایان شدن علامت ضربدر روی باتری لپ تاپ هم، بیانگر کم شدن طول عمر باتری لپ‌تاپ شما است.

 طول عمر باتری لپ تاپ با سلول‌های بیشتر، معمولا از باتری که سلول‌های کمتری دارد، طولانی‌تر است. زیرا تعداد دفعات شارژ شدن و خالی شدن شارژ باتری در آن خیلی کمتر خواهد بود. از طرف دیگر، استفاده از باتری‌هایی از جنس لیتیوم در چندسال اخیر، باعث افزایش سرعت شارژ و میزان ذخیره شارژ در باتری لپ‌تاپ‌ها شده‌است. با حذف کادمیوم به عنوان یک فلز سنگین و بسیار سمی، طرفداران محیط‌ زیست هم از ساختار جدید باتری‌ها به شدت راضی هستند.

تعداد بیشتر سلول‌ها در باتری لپ تاپ بیانگر چیست؟


برخلاف تصور عموم، پاسخ به این سوال که آیا تعداد بیشتر سلول‌ها در باتری لپ تاپ بیانگر توان بیشتر باتری است؟ منفی است. چیزی که توان باتری لپ‌تاپ را کم و زیاد می‌کند، کیفیت و ساختار داخلی باتری‌ها است.

برخی از باتری‌ها با تعداد سلول کمتر، کیفیت و تکنولوژی بسیار قوی‌تری دارند و بالعکس. در مسیر نازک‌تر و سبک‌تر شدن لپ‌تاپ‌های جدید، طراحان برندهای مختلف علاقه بیشتری به استفاده از باتری‌هایی با سلول کمتر ولی کیفیت و تکنولوژی بیشتر نشان می‌دهند و تا حدودی هم موفق بوده‌اند.

تعداد سلول های باتری لپ تاپ

تعداد سلول های باتری لپ تاپ

چطور بفهمیم باتری لپ تاپ چند سلولی است؟


سریع‌ترین روش برای تشخیص تعداد سلول باتری لپ تاپ، رصد کردن اطلاعات مدل لپ‌تاپ خود از سایت برند تولیدکننده است. بدون استثناء، همه برندها تمامی مشخصات مدل‌های تولیدی خود را بدون کم و کاست در سایت خود قرار می‌دهند. در ستون Battery بعد از ولتاژ و توان باتری، یک عدد با عبارت cell مشاهده می‌کنید که تعداد سلول‌ها را مشخص می‌کند. مثلا 6-cell بیانگر باتری 6 سلولی است. عبارت Li-ion هم جنس لیتیومی باتری را نمایش می‌دهد.

بر روی جعبه لپ‌تاپ هم ممکن است اطلاعاتی مربوط به باتری پیدا کنید اما سریع‌ترین و دقیق‌ترین روش، چک کردن سریال تولید لپ‌تاپ خود در سایت تولیدکننده محصول است. برای آن‌هایی که هنوز از لپ‌تاپ‌هایی با باتری قابل جداسازی استفاده می‌کنند و به طرز عجیبی، هنوز نمی‌دانند که باتری لپ‌تاپشان چند سلولی است، یک روش هیجان انگیزتر هم وجود دارد.

برخی روش‌های دیگر برای تشخیص تعداد سلول باتری لپ‌تاپ


  • فرمول محاسبه تعداد سلول باتری لپ تاپ

فرمول خاصی برای تشخیص تعداد سلول باتری لپ‌تاپ وجود دارد؛ ابتدا باید باتری لپ‎‌تاپ را جدا کنید و ظرفیت باتری را از نوشته روی آن مشخص کنید. عدد ظرفیت باتری را در عدد ولتاژ شیمی درج شده روی باتری تقسیم کنید. عدد به‌دست آمده، تعداد سلول‌های باتری لپ تاپ شما را نشان می‌دهد.

  • نرم‌افزار تشخیص تعداد سلول باتری لپ‌تاپ

نرم‌افزارهای خاصی برای تشخیص تعداد سلول باتری لپ تاپ طراحی شده‌اند که برای کسانی که به استفاده از نرم‌افزار علاقه‌مند هستند، راحت‌ترین راه است. BATexpert یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای تست سلامت و مشخصات باتری است و می‌توانید از آن برای دریافت مشخصات کامل لپ‌تاپ خود استفاده کنید.

  • باز کردن جعبه بانک باتری

این عملا بدترین روش برای پیدا کردن تعداد سلول باتری لپ تاپ است. زیرا باز و بسته کردن جعبه بانک لپ‌تاپ کار هرکسی نیست و باعث آسیب دیدن باتری می‌شود. هرچند بعد از بازکردن جعبه و آسیب‌های احتمالی که به آن می‌رسانید، خیلی راحت می‌توانید تعداد سلول‌های باتری لپ‌تاپ خود را بشمارید. این روش اکیدا توصیه نمی‌شود.

سلول های باتری لپ تاپ

سلول های باتری لپ تاپ

باتری لپ‌تاپ چند سلولی بخریم؟


همانطور که متذکر شدیم، تعداد بیشتر سلول باتری لپ تاپ، دلیل قطعی بر توان بیشتر آن نیست و این موضوع به اطلاعات تخصصی‌تری درباره کیفیت و تکنولوژی ساخت این سلول‌ها بستگی دارد. برای انتخاب بهترین کیفیت و قدرت، می‌توانید به سایت‌هایی که توان باتری‌های مختلف را می‌سنجند سر بزنید. هرچند میان آن‌ همه مدل از برندهای مختلف، امید چندانی به پیدا کردن سری لپ‌تاپ موردنظر شما نیست.

روش مطمئن‌تر، دریافت مشاوره تخصصی از افراد متخصص در این حوزه است. شرکت ساختار دیجیتال، تیم مشاوره‌ای متشکل از متخصصین با سابقه و مجرب برای راهنمایی و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان آماده کرده ‎‌است که با سر زدن به بخش مشاوره وبسایت ساختار دیجیتال، و یا مراجعه حضوری می‌توانید از آن بهره‌مند شوید.

در کنار دریافت مشاوره تخصصی، می‌توانید محصول موردنظر خود را با بالاترین کیفیت ممکن و به‌صورت اورجینال از ما خریداری کنید. ساختار دیجیتال، از بزرگ‌ترین عرضه‌کنندگان قطعات داخلی لپ‌تاپ، کامپیوتر و لوازم و قطعات جانبی آن می‌باشد. با ما در ارتباط باشید.

تفاوت سلول باتری اورجینال و های کپی

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

3 دیدگاه در “سلول باتری لپ تاپ و هرآنچه باید در مورد آن بدانیم

  1. سید حسین سعادت میر قدیم گفت:

    ممنون ولی چطور ما از مولتی متر برای تشخیص استفاده کنیم در خصوص لپ تاپ ها ؟؟؟

    1. ساختار دیجیتال گفت:

      سلام دوست عزیز ، متاسفانه متوجه سوال شما نشدیم. لطفا مجدد سوال خود را بفرمایید. تشکر

  2. john گفت:

    I learned a lot from reading this article. ❤️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره قبل از خرید

مشاوره قبل از خرید